We gaan recreëren in Bos en Heide

‘Hoi jongens, ik heb mijn vriendin gesproken en de vraagprijs is **.*** € . Het is natuurlijk wel de vraagprijs hè. Maar als jullie willen kunnen we straks gaan kijken’. Dit was de openingszin van J toen we haar bij de kassa zagen in de Albert Heijn.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het ons een beetje overviel, we waren op zoek naar drop en Hollandse lekkernijen om de volgende dag mee te nemen naar Thailand en nu moesten we hierover nadenken.

Tegelijkertijd hadden we in ons hoofd al zo’n weg afgelegd dat het eigenlijk vreemd zou zijn om niet op deze uitnodiging in te gaan.

Het zal je maar gebeuren dat je in je laatste uurtjes in Nederland de basis legt voor je vakantieadres voor de komende jaren.

Waar we mee bezig zijn

Weg afgelegd in ons hoofd? Vakantieadres? Waar waren we dan mee bezig en wat had het bedrag dat J noemde hiermee te maken?

In het kort, nu Spanje is afgerond en we het grootste gedeelte van het jaar in Thailand gaan wonen zoeken we nog een plekje in Nederland om een paar maanden per jaar te verblijven. Op die manier hoeven we niet uit onze koffer te leven en hebben we een basis van waaruit we onze vrienden en familie kunnen bezoeken en waar we ze kunnen ontvangen.

Je kunt natuurlijk een huis kopen, maar we hebben al een eerste adres in Thailand, dus we zoeken eigenlijk een recreatiewoning, realiseerden we ons.

De markt verkennen

De prijs van marktonderzoek

Door het grote gat dat er in de familie is ontstaan met het wegvallen van Harco´s moeder realiseren we ons bovendien des te meer dat we graag in de buurt van de familie in Lelystad willen zijn. Lekker centraal in het land, goede verbindingen, veel groen en voldoende wandel- en fietsmogelijkheden. Zo ontstond het idee om op de Veluwe te zoeken naar een recreatiewoning.

Onze familieleden ter plaatse reageerden gelukkig enthousiast op dit idee en de afgelopen weken waren we al diverse recreatiewoningen gaan bezoeken, o.a. in Ermelo. Er staat veel te koop maar hoge parklasten en onzekerheid met betrekking tot erfpacht halen het voordeel van de relatief lage aankoopprijs grotendeels weg, concludeerden we. Tenzij je gaat verhuren maar dan haal je je ook weer een hoop werk op de hals, daar zitten we eigenlijk niet op te wachten.

Onbeschaamd naar binnen gluren, het mag

Het geheim van Lelystad

Dus hadden we het idee van een recreatiewoning alweer een beetje laten varen (een snelheidsbekeuring in Ede versnelde dit proces) tot J ons in de Albert Heijn vertelde over het Larserbos in Lelystad.

Lelystad, ja Lelystad, je leest het goed! Dit is een van de best bewaarde geheimen van Nederland, de natuur rondom Lelystad behoort tot de mooiere plekken van het land. De zielige boompjes die destijds door stok en rubberen ring overeind gehouden werden zijn na vijftig jaar meer dan volwassen en vormen prachtige bossen met een gevarieerde flora en fauna.

Dankzij het imago van Lelystad, mede gebaseerd op de de kale zeebodem van decennia geleden, zien de meeste mensen de mooie natuur- en recreatiemogelijkheden niet. Imago’s zijn hardnekkig, maar elk nadeel heeft zijn voordeel, het gevolg is hele andere prijzen dan in de rest van het land, hier zagen wij onze kans schoon!

Bos en Heide

Zo liepen we de avond voor ons vertrek naar Azië met verbazing over het park Bos en Heide in de natuur van het Larserbos.

Dit hadden ook wij niet verwacht, wat een ruimte, niet te vergelijken met de krappe perceeltjes rond de huisjes en bungalows die we een week eerder op de Veluwe hadden gezien. Geen erfpacht maar grond in eigendom van de eigen vereniging, een lage jaarlast en een vraagprijs die op een derde van die van de gemiddelde recreatiewoning ligt. En bungalows van een degelijke kwaliteit, geschikt voor gebruik in elk seizoen.
Samengevat, veel comfort voor een goede prijs.

Ruimte, rust, vogels, vriendelijke en enthousiaste mensen die ons het park lieten zien. We zagen er de voordelen wel van in en werden enthousiast. Ideaal zo vlak bij de familie, ja hier kunnen we wel een paar maanden per jaar recreëren.

bos en heide in Lelystad
Het huisje op Bos en Heide, veel natuur midden in het bos

Huisje te koop

Het huisje van J’s vriendin lag prachtig aan de rand van het park, het kan meteen worden bewoond maar heeft wel wat onderhoud nodig. Tijdens ons bezoek zijn we het hele park over gelopen en aan de bosrand vonden we nog een huisje dat te koop stond. Dit huisje is in perfecte staat, net opgeschilderd, heeft dubbel glas en extra isolatie en is keurig onderhouden.

Omdat wij al in Thailand zaten hebben onze vertegenwoordigers ter plaatse een paar dagen later een afspraak gemaakt. Ze zijn op een zonnige middag in het huisje gaan kijken.

Via sociale media werden we op de hoogte gebracht, waarbij de grootste zorg van onze delegatie was dat zij met zijn vieren te enthousiast waren en ons dus te veel zouden beïnvloeden. Het kwaad was al geschied want ook vanop afstand was duidelijk hoe goed het er allemaal bijstond en hoe goed de deal voor ons is.

De eerste kennismaking

En we hebben een deal

We konden niet anders doen dan een bod uitbrengen en vanaf Jomtien de onderhandelingen met de verkoper voeren. Ondertussen is er overeenkomst over de prijs en afgelopen zaterdag heeft de ballotagecommissie van Bos en Heide ons lidmaatschap van de recreatievereniging goedgekeurd.

‘Yes’ vanaf volgende week hebben we onze basis in Nederland, een recreatiewoning in het Larserbos tussen Lelystad en Harderwijk. We kunnen beginnen aan onze nieuwe hobby, het spotten van vogels en, zodra vliegveld Lelystad operationeel wordt, vliegtuigen.

Met dank aan J en het hele B(os/enny) en H(eide/arco) -team

 

Share en/of like:

17 antwoorden op “We gaan recreëren in Bos en Heide”

 1. Jongens, wat spannend weer! In je laatste uurtjes in Nederland nog even verliefd worden op een woning. Op de valreep! Geweldig hoor. Lekker je eigen stekje als je even in Nederland bent. Gefeliciteerd!

 2. Wat ben ik blij voor jullie en ook voor de rest van de familie
  En Lelystad is mooi.
  We zien elkaar daar weer eens in september.
  Groetjes wilma

 3. Wat ontzettend gaaf! We komen jullie daar zeker opzoeken want Thailand is toch wel wat ver. Heel veel succes en plezier. Liefs Monique en Ellen

  1. Lieve Harco en Benny,
   Wat een verrassing, en dat in Lelystad, wat zou Stijn dat mooi gevonden hebben, nu is een bezoek aan jullie zeker te doen en net wat Ellen zegt: Thailand is wel erg ver weg!
   Heel veel sterkte verder met de afwikkelingen en lieve groet
   Van Gerard en Janny

 4. Wat een verrassing Harco en Benny, en wat een mooi plekje! Bezoek aan jullie wordt nu wat gemakkelijker, want net wat Ellen zegt;Thailand is wel erg ver weg! Heel veel sterkte verder, en wat zou Stijn dit mooi hebben gevonden!!
  We willen heel graag op de hoogte blijven van jullie verdere plannen!! Liefs Gerard en Janny

 5. Hallo Benny en Harco,
  Wat een geweldig mooi bericht!
  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning.
  Groeten van Janny en Bernhard

 6. Hoi Benny en Harco, wat leuk dat jullie ook een leuk onderkomen hebben voor de maanden die jullie in Nederland willen doorbrengen.
  Gefeliciteerd!!
  Wie weet zien en/of spreken we elkaar nog eens als jullie in Nederland zijn.
  Geniet van jullie ‘nieuwe’ leven in Thailand en veel lieve groetjes van ons 😘

 7. Leuk een eigen plek is altijd fijn. Ook een goede lokatie voor een volgend familiedag lijkt me😉

 8. Proficiat met jullie nieuwe aanwinst!
  Enne, met dat spotten van vogels en vliegtuigen komt het wel goed. Laten we nu net twee zonen hebben die dat als hobby hebben. Jullie kunnen zelf wel invullen voor wat je wie nodig hebt 😉

 9. Hoi Benny en Harco,
  Goed om te lezen dat jullie ook een eigen plekje in Nederland hebben. Wij gaan morgen weer die kant op, omdat ook mijn familie daar deels woont. Op dit moment nog veel zorg voor mijn ouders daar, die wel grotendeels door mijn twee zusjes, ook wonende in Lelystad, gegeven wordt. Maar wij zijn er dus regelmatig. Zou leuk zijn als wij elkaar nog eens kunnen ontmoeten In lelystad of omgeving. Fijne tijd in Azië en lieve groet van ons, Harm en Nore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *